Tuesday, November 17, 2009

Uweekkkk...Kalau geli jangan baca okay..

::ZaZa
Tuesday, November 17, 2009
Semalam hari yang amat teruk..
Muntah dan menangis pada masa yang sama
(Kesian kat diri sendiri)

Masa kat ofis dah lalok semacam
Kepala berat dah
Dalam fikiran,
owh..maybe kene hujan sikit-sikit so sebab tu pening KOT


Lepastu, terasa nak muntah
Erk...
Pagi tu breakfast milo kotak and butterscotch
Lunch pulak Canadian pizza yang sedap sangat
Kenapa rasa nak muntah?
Takkanlah effect malam sebelumnya. Ye, aku admit.. aku tak dinner sebab penat sangat. Cuma minum Susu Omega jer.. Tak cukup ker? Tak cukupppp? Mengada weh perut niiii

So pegi muntah seround kat toilet office
Terkocoh kacah la balik sebab masa tu dah jam 5.30
Nanti jam pulak

Okaylah..singgah clinic la dulu since FREE kan..
Parkir depan giant dan masuk ke klinik
Aku sorang jer and ada patient kat bilik doc

5minit kemudian, turn aku
Consult dengan doc kejap je kot
Doc yang tua tapi handsome..Euwwwww

Tunggu turn amik ubat
Patient yang sebelum aku tu pun ada lagi
Lalalala.. tunggu dengan penuh tabah

Nurse dia ada 3 orang..
Sorang kat counter isi borang, Sorang kat dispensary (tempat amik medicine), lagi sorang duduk kat meja

Patientsssss (ada 5 S)..maknanya 5 orang patient dah ada kat clinic
Sebijik ubat pun tak kasik lagi
Masa tu aku nak muntah..Tahan je :(
Lembapppppnyaaa

Sabar je la
Apehal korang buat keje lembap sangat?
Kalau aku berusia 5 tahun, memang aku muntah je kat situ
Nak kasi ubat pun terhegeh-hegeh macam siput babi

Kalau sorang je pekerja nya aku consider lagi
Tapi ni 3 orang
OMG
Tak efficient and tak effective langsung
&*^%^^&*(^#%^8

Tunggu ubat more than 10minutes
Dalam hati dah maki-maki dah

Sampai je rumah, aku tak sempat tukar baju
UWeeekkkkkkkk
Lepas tu terus mandi dan tido
Kepala still berat..

Aku tak makan ubat lagi
Tapi, macam mana nak makan?
Call McD sudahh

McChicken depan mata
Ngap separuh jer
Fries tak sentuh pun..
Makan ubat

5minit kemudian
Uweeekkkkkk

:(
Semua dah keluar
Mc Chicken dengan ubat-ubat sekali

Aku pun terus tido sampai pagi ni...
Nasib baik keje kat rumah je hari ni..

2 comments:

Nurul said...

iza ko patut muntah kt klinik tu jer.
Iza..mungkin keracunan makanan?ke sebab stressed out sgt?
anyway aku still rase ko patut muntah kat kaunter ubat nurse2 tuh

"Doc yang tua tapi handsome..Euwwwww"

err u mean awwwww..as in awww cutenyer???
huhu...

"elok2!! makan ubat!"<-- KK being sisterly..awwwww!

Abdull Khair Kamaruddin said...

erk.xkan keracunan makanan sebab mkn Canadian pizza kot. aku pun slalu gak order. Or maybe sbb perut masuk angin + xcukup tido + to much milky stuff. aku kalau demam slalu muntah2. Pastu doc penah pesan, pesan kalau muntah2, elakan makanan yg berminyak dan jgn minum susu. Banyakkan minum plain water. 1 more thing, makan pada waktu yang konsisten. elakkan makan secara tak menentu. Jangan lupa sarapan pagi.

 
PPG Plus One © 2009. Design by Pocket