Saturday, October 24, 2009

Empat jam sahaja

::ZaZa
Saturday, October 24, 2009
Kekdah bangun awal hari ni? Fine, memang tak faham langsung kenapa tak boleh tido. Walhal malam tadi jam 4 baru lena. Gila ah. Tido 4 jam jer lepas tu tak boleh tido lagi.




Mata.. tutup lah..tutup lah.. Nak tido lagi..Hari ni kan hari Sabtu tak payah
pegi ofis..


Dah pusing 180 darjah pun tak boleh tido pula. Aisssshhhhh...

Bangun awal seperti berperasAn sebagai seorang suri rumah yang lengkap pakai kain batik (ikat kuat-kuat sebab banyak benda nak buat ni). Mula-mula siapkan sarapan pagi yang lengkap. Bihun goreng. Tak dilupakan bawang goreng, telur dadar, cili potong, keropok, dan teh O. (melayu sungguh menunya kan)

Kutip segala kain baju yang ada. Asingkan mengikut warna. Basuh baju, kain, stoking, seluar, semua lah senang cakap. Sementara sedang tunggu mesin tittt..tittttt..tttttiiiiiiiiiiiiiiiittt, capai penyapu dan sapu semua sudut ruang dalam rumah. Termasuk sawang segala dan kipas 'ceiling' juga. Ambik batang mop dan mop lantai sampai boleh nampak muka sendiri.

tittt..tittttt..tttttiiiiiiiiiiiiiiiittt

Jemur baju. Dah siap, lap cermin tingkap, cermin muka, kabinet dapur, microwave, almari buku. Laplah apa yang patut.

Kemas peti ais.



Cuci toilet.

Prepare nak masak apa pulak. Menu hari ini adalah menu kegemaran suami tersayang. wahhh.. Suami tersayang...

Berangan tak hengat.. Okay okay. Suami tersayang tak ada lagi. Bab nak buat keje bibik pun memang tipu. Yang betul cuma nak basuh baju. Breakfast pun minum air nescafe 3 in 1 jer ni. Isk.. Bakal laki dengar perangai gini, terus Triathlon

Dah dah.




Senarai-paling-mahu-buat hari ini

MEMBACA BUKU SEPANJANG HARI

3 comments:

Nurul said...

hahahhaha (gelak guling)
aku yer yer pecaya yg ko betol2 buat semua tuh..aku mcm "wahhh izaa...tak sangka.."
sekali kene punk'd..!!
(tepuk dahi iza bertubi2)

Salmea said...

aku pon sama!!!! brrrrrrr------>gaya iklan coke.....

aku pon tabikk spring ar time kaw ckp masak bihun complte suma....cuci2 umah lap2 sana sini...

hishhhh...berangan rupenyer....brrrrrrrr rrrrr....

iza was here said...

Petang tu aku betul2 masak bihun goreng singapore wehhh..bangga siot

 
PPG Plus One © 2009. Design by Pocket